وزیران خارجه آمریکا و چین درباره روسیه و تحریم‌های ایالات متحده گفت‌وگو کردند

این دیدار در جریان اختلاف‌ها میان واشینگتن و پکن در مورد مسائل مختلفی از جمله تایوان، امور تجاری، حقوق بشر و جنگ روسیه در اوکراین انجام شد

دیدار وانگ یی و آنتونی بلینکن در کنفرانس امنیتی مونیخ، ۱۶ فوریه ۲۰۲۴ ـ‌AFP

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، روز جمعه در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ با وانگ یی، وزیر امور خارجه چین، دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، وزیر خارجه چین در جریان این دیدار از واشینگتن خواست تحریم‌ها علیه نهادهای چینی را لغو کند و بلینکن نیز در مورد حمایت پکن از روسیه در جنگ علیه اوکراین ابراز نگرانی کرد.

دیدار وزیران امور خارجه آمریکا و چین به‌دنبال دوره‌ای بسیار پرتنش بین این دو کشور در مورد موضوعاتی از‌جمله تایوان، تجارت و حقوق بشر رخ داد. واشینگتن و پکن همچنین در مورد مسئله نزدیکی چین با روسیه در حالی که مسکو در حال جنگ در اوکراین است، دچار اختلاف شده‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

با وجود این اختلاف‌ها، تنش‌ها در طول سال گذشته به طور قاب‌توجهی کاهش یافته است و واشینگتن می‌گوید به دنبال گفت‌وگو با پکن است.

متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، درباره این دیدار گفت بلینکن با اشاره به نشست ماه نوامبر جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده و شی جین پینگ، همتای چینی‌اش، بر «اهمیت ادامه اجرای پیشرفت‌های حاصل شده» تاکید کرد. بلینکن همچنین اهمیت حفظ صلح و ثبات را در سراسر تنگه تایوان و دریای چین جنوبی مطرح کرد.

وانگ یی نیز نظر بلینکن در مورد نشست بایدن و شی را تکرار کرد و گفت هر دو طرف باید برای «توسعه سالم و پایدار روابط دوجانبه» تلاش کنند.

وزارت امور خارجه چین در بیانیه‌ای درباره دیدار این دو مقام گفت که آن‌ها «مذاکرات صریح، اساسی و سازنده» داشتند و وانگ یی از ایالات متحده خواست «تحریم‌های غیرقانونی یک‌جانبه علیه شرکت‌ها و افراد چینی را لغو کند.»

بر اساس این بیانیه، وانگ یی همچنین از ایالات متحده خواست که «آزار و اذیت و بازجویی بی‌مورد از شهروندان چینی را متوقف و فعالیت‌هایی را ترویج کند که درک متقابل بین دو ملت را افزایش می‌دهد.»

بلینکن همچنین نگرانی‌های ایالات متحده را مبنی بر اینکه مسکو در حال توسعه یک سلاح ضد ماهواره‌ای فضایی است، مطرح کرد. وزیر امور خارجه آمریکا این موضوع را در نشست جداگانه‌ای با سوبرامانیام جایشانکار، وزیر خارجه هند، نیز مطرح کرده بود.

واشینگتن روز پنجشنبه به‌طور علنی به موضوع این سلاح «فضایی» پرداخت، در حالی‌که مسکو این ادعاها را «بدخواهانه» و «بی‌اساس» دانست. آنتونی بلینکن در دیدار با وانگ یی و جایشانکار از سلاح فضایی روسیه ابراز نگرانی کرد و افزود قصد دارد این موضوع را در جلسات کنفرانس امنیتی مونیخ مطرح کند.

در حالی‌که پکن همچنان از اقدام‌های ایالات متحده مانند ممنوعیت صادرات نیمه‌هادی‌های پیشرفته ابراز نارضایتی می‌کند، روابط بین این دو قدرت جهانی از زمان ملاقات بایدن با شی در ماه نوامبر در سانفرانسیسکو تا حدودی تثبیت شده است.

در آن دیدار جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده آمریکا، و شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهوری چین، درباره موضوع‌های مهمی از‌جمله  ایران، درگیری‌های نظامی در تایوان، هوش مصنوعی و قاچاق مواد مخدر و از سرگیری مذاکرات نظامی، گفت‌وگو کردند. دیدار ماه نوامبر نخستین سفر جین‌پینگ به آمریکا در شش سال گذشته بود.

بیشتر از جهان